Прайс лист

УВАГА НОВИНКИ !!!
ТУ У 11.0-01776895-010:2020
ЛІД ХАРЧОВИЙ.
Технічні умови

Технічні умови поширюються на лід харчовий, що виробляють з негазованої питної води шляхом її заморожування, з додаванням/без додавання барвників харчових натуральних та/або синтетичних,  та/або  ароматизаторів, композицій ароматичних і основ ароматичних,  які призначені для використання в харчовій промисловості для надання харчовим продуктам певного кольору та/або для ароматизації харчових продуктів.

Продукція, приготована за цими технічними умовами, призначена: для реалізації за місцем її виготовлення; для реалізації в роздрібній і оптовій торговельних  мережах: для використання в технологічних цілях підприємствами торгівлі (викладання на льоду м'ясної, рибної та/або іншої сировини та/або інших харчових продуктів); для використання підприємствами харчової промисловості під час технологічного процесу при виробництві продуктів харчування; для використання в закладах мобільного харчування та підприємствах ресторанного господарства,  в транспортному кейтерінгу – на борту літака, на залізниці, в автобусах, для харчування туристичних груп, за замовленням споживача, для корпоративного харчування (поза межі закладів торгівлі і ресторанного господарства) для приготування охолоджених страв і напоїв.

Залежно від  складових  сировин та технології  виробництва, продукцію виробляють різних назв та/або функціональних  властивостей та/або призначення в наступному асортименті:

  • Лід харчовий у шматках
  • Лід харчовий для коктейлів (формовий)
  • Лід харчовий лусковий
  • Лід харчовий гранульований (шуга)
  • Лід харчовий для коктейлів (формовий) кольоровий та/або ароматизований*
  • Лід харчовий лусковий кольоровий та/або ароматизований*
  • Лід харчовий гранульований (шуга) кольоровий та/або ароматизований*

Лід харчовий зберігають у морозильних камерах за температури  від мінус 24º С до мінус 6º С.

Строк придатності льоду, не більше ніж:

  • за температури зберігання не вище мінус (24±2)ºС - 18 місяців від дати виробництва;
  • за температури зберігання не вище мінус (18±2)ºС - 16 місяців від дати виробництва;
  • за температури зберігання не вище мінус (12±2)ºС  - 12 місяців від дати виробництва;
  • за температури зберігання не вище мінус (6±2)ºС  - 6 місяців від дати виробництва.


ТУ У 10.8-01776895-009:2020
ПРОДУКТИ  ХАРЧОВІ  РІЗНОМАНІТНІ НА ОСНОВІ АБО
З ДОДАВАННЯМ ФРУКТОВИХ, ОВОЧЕВИХ, ЗЕРНОВИХ ТА БАШТАННИХ КУЛЬТУР, ЇХ СУМІШЕЙ.
Технічні умови

Технічні умови поширюються на продукти харчові різноманітні, що приготовані  на основі або з додаванням фруктових та/або овочевих та/або зернових та/або баштанних культур, та/або їх сумішей.

Продукти  -  подрібнені/потерті, та/або приготовані та/або вироблені та/або уварені та/або концентровані та/або законсервовані – можуть бути приготовлені із свіжих та/або  швидкозаморожених та/або консервованих хімічними консервантами та/або оброблених в інший спосіб компонентів сировини, придатних  для переробки на продукти  харчування, підготовлених відповідним чином, з додаванням/без додавання цукру, фруктози, цукрово-паточного  сиропу,  глюкозно-фруктозного  сиропу,  меду,  пектину, харчових кислот, харчового льоду, їстівних частин інших рослин, смакоароматичних добавок, ароматизаторів, барвників, спецій, прянощів  тощо, з використанням/без використання  харчових продуктів інших категорій (товарних груп), їх сумішей.

Виробляється у вигляді:

  • напівфабрикатів;
  • продукції, готової для безпосереднього використання/вживання;
  • продукції  концентрованої/увареної  з подальшим її  доготуванням / розведенням  (за необхідності) за межами місця її виготовлення;

Продукція призначена:

  • для реалізації за місцем її виготовлення;
  • для реалізації в роздрібній і оптовій торговельних мережах;
  • для використання підприємствами харчової промисловості при виробництві продуктів харчування;
  • для реалізації в закладах мобільного харчування та підприємствах ресторанного господарства,  в транспортному кейтерінгу – на борту літака, на залізниці, в автобусах, для харчування туристичних груп, за замовленням споживача, для корпоративного харчування (поза межі закладів торгівлі і ресторанного господарства).

Залежно від  складових  сировин та технології  виробництва, продукцію виробляють різних товарних груп (категорій) та/або назв та/або функціональних  властивостей та/або призначення в наступному асортименті:

  • Компоти
  • Морси
  • Напої*
  • Нектари*
  • Продукція маринована
  • Продукція потерта
  • Смузі*
  • Топінги
  • Узвари
  • Десерти
  • Заправки
  • Компоти концентровані
  • Концентрати напоїв*
  • Мармеладки
  • Пасти
  • Пастилки
  • Приправки
  • Приправи
  • Продукція  концентрована солодка
  • Продукція концентрована у цілому вигляді та/або подрібнена
  • Сиропи
  • Соуси
  • Топінги
  • Цукати
  • Екстракти

В залежності від виду використаної  сировини (різних видів та/або товарних груп),  складу і співвідношення основного і похідних компонентів,  продукцію за асортиментом виробляють:

  • Продукція фруктова
  • Продукція овочева
  • Продукція фруктово-овочева
  • Продукція овоче-фруктова
  • Продукція із зернових культур
  • Продукція  з баштанних культур
  • Продукція Мікс (Асорті)

За способом обробки продукцію ділять на:

  • продукцію свіжо приготовану;
  • продукцію стерилізовану;
  • продукцію пастеризовану;
  • продукцію не стерилізовану (без додавання консерванту);
  • продукцію не стерилізовану (з додаванням консерванту);
  • продукцію асептичного пакування та/або фасовану під вакуумом  та/або у середовищі нейтральних газів чи газових сумішей (в умовах модифікованої газової атмосфери)
  • продукцію заморожену.

Рекомендований строк придатності продукції з дати виробництва, не більше ніж:

За температури зберігання від 0°С до 25°С включно:

  • Стерилізованої, в скляній тарі - 2 роки; в іншій тарі – 1 рік.
  • Пастеризованої:
    в скляній тарі - 2 роки; в іншій тарі – 1 рік; асептичного пакування – 9 місяців.
  • Не стерилізованої:
    в скляній тарі - без додавання консервантів – 15 діб;
    з додаванням консервантів – 20 діб;
    в тарі із термопластичних полімерних або комбінованих  матеріалів  - без додавання консервантів – 10 діб;
    з додаванням консервантів  – 20 діб; 
    асептичного пакування та/або фасованої під вакуумом  та/або у середовищі нейтральних газів чи газових сумішей (в умовах модифікованої газової атмосфери) – 1 місяць.
  • Не стерилізованої:
    За температури зберігання від 6°С до 20°С  включно:
    в скляній тарі - без додавання консервантів – 30 діб; з додаванням консервантів – 60 діб;
    в тарі із термопластичних полімерних або комбінованих  матеріалів  - без додавання консервантів – 30 діб; з додаванням консервантів  – 60 діб; 
    асептичного пакування та/або фасованої під вакуумом  та/або у середовищі нейтральних газів чи газових сумішей (в умовах модифікованої газової атмосфери) – 1 місяць.
    За температури зберігання від 0°С до 6°С включно:
    в скляній тарі без додавання консервантів – 6 місяців; з додаванням консервантів – 9 місяців;
    в тарі із термопластичних полімерних або комбінованих  матеріалів без додавання консервантів – 4 місяці; з додаванням консервантів  – 6 місяців;
    асептичного пакування та/або фасованої під вакуумом  та/або у середовищі нейтральних газів чи газових сумішей (в умовах модифікованої газової атмосфери) – 9 місяців.
    За температури зберігання від 0°С до мінус 5°С включно:
    в скляній тарі без додавання консервантів – 8 місяців; з додаванням консервантів – 10 місяців;
    в тарі із термопластичних полімерних або комбінованих  матеріалів без додавання консервантів – 6 місяців; з додаванням консервантів  –  8 місяців;
    асептичного пакування та/або фасованої під вакуумом  та/або у середовищі нейтральних газів чи газових сумішей (в умовах модифікованої газової атмосфери) – 10 місяців.
    За температури зберігання не вище мінус 18°С включно:
    не стерилізованої в тарі із термопластичних полімерних або комбінованих  матеріалів – 18 місяців.

Зберігання свіжоприготованої продукції

Зберігання свіжо приготованої продукції, що  виготовлена і реалізується в закладах мобільного харчування  та  на підприємствах торгівлі і ресторанного господарства   через систему барів,   фреш-барів  тощо.

Продукція має зберігатись в чистих, сухих, добре вентильованих приміщеннях або охолоджувальних камерах за температури від 0ºС до 8ºС включно.

Строк придатності продукції - смузі, нектарів, напоїв  фруктових, овочевих,  з горіхів, баштанних та зернових культур,  їстівних частин інших рослин,  їх сумішей  - після закінчення технологічного процесу, не більше ніж:

  • за реалізації за місцем її виготовлення (в закладах мобільного харчування  та  підприємствах торгівлі  і  ресторанного господарства   через систему барів,   фреш-барів  тощо)  -  8 годин;
  • за реалізації  фасованою в споживче пакування поза межі місця її виготовлення (в закладах торгівлі і ресторанного господарства,  в транспортному кейтерінгу, для харчування туристичних груп, корпоративного харчування тощо)  – 72 години.

Звертаємо Вашу увагу на те, що перелік нормативної документації постійно поповнюється!

Запрошуємо до співпраці

Познайомитись з переліком нормативної документації, цінами, одержати консультації Ви можете за адресою:

03022 м.Київ, вул.Ломоносова,18
Приміщення Київського кооперативного інституту Бізнесу і Права, І поверх, праве крило, кімната 106.


ТУ У 15.3-01753776.021-2002
Продукція кулінарна. Салати закусочні, овочеві, фруктові. Компоненти для салатів  та обідніх страв. Технічні умови.

В дані технічні умови увійшли:

  • салати овочеві
  • салати з додаванням м’яса, м’яса курки, м’ясних продуктів, м’ясних субпродуктів;
  • салати з додаванням риби і морепродуктів;
  • салати овочеві в масляній, лимонно(оцтово)-масляній заправці;
  • салати овочеві в майонезній заправці;
  • салати овочеві напівфабрикати у незаправленому вигляді;
  • салати фруктові;
  • компоненти для салатів та обідніх страв (компоненти з грибів, горіхів, із сирих, солених, квашених, консервованих, маринованих, пастеризованих, сушених, в’ялених овочів, фруктів, підготовлених до кулінарної обробки);
  • компоненти з овочів, фруктів, грибів, яєць, підготовлених до кулінарної обробки і/або які пройшли термічну обробку (овочі в асортименті, фрукти в асортименті, гриби в асортименті, яйця відварені (в шкаралупі, очищені).

В залежності від виду термічної обробки компоненти випускають:

  • відварені (цілі нечищені або чищені);
  • відварені (чищені нарізані);
  • відварені листями капусти або винограду (для голубців);
  • смажені до готовності, смажені до напівготовності;
  • печені;
  • припущені;
  • пасеровані;
  • інші види термообробки.

В залежності від призначення компоненти нарізані випускають у вигляді кубиків, брусочків, шматочків, часток, стружки, соломки, смужок або іншої форми.

Назва салатів може визначатись видом використаної сировини, способом кулінарної обробки або мати загальноприйняту для продукції назву, з додаванням або без додавання власної назви.

Склад та назву додаткових салатів зазначають у рецептурах, технологічних картах або іншої технічної документації.


ТУ У 15.8-01753776-010-2003
Продукція кулінарна в тістовій оболонці. Технічні умови.

Дійсні технічні умови поширюються на  напівфабрикати в тістовій оболонці заморожені (далі за текстом – напівфабрикати) з начинками із свинини, яловичини, птиці, субпродуктів, сиру, риби, морепродуктів, плодів і ягід, сухофруктів, з додаванням або без додавання овочів, грибів, зелені, сиру твердого, з додаванням або без додавання фосфатів, білку соєвого ізольованого або концентрованого.

Напівфабрикати призначені для реалізації у торговельній мережі та підприємствах громадського харчування.

Напівфабрикати заморожені виготовляють наступних видів і найменувань:

пельмені

  • пельмені із свининою заморожені «Фірмові»
  • пельмені із свининою заморожені «Домашні»
  • пельмені із свининою і яловичиною заморожені «Сибірські»
  • пельмені із яловичиною і свининою заморожені «Столичні»
  • пельмені із яловичиною і свининою заморожені «Українські»
  • пельмені із яловичиною і свининою заморожені «Смачні»
  • пельмені із яловичиною і салом заморожені «Апетитні»
  • пельмені із яловичиною і салом заморожені «Уральські»
  • пельмені із яловичиною і салом заморожені «Російські»
  • пельмені із яловичиною і салом заморожені «З яловичини»
  • пельмені із яловичиною заморожені «Святошинські»
  • пельмені із м’ясом птиці заморожені «Делікатесні»
  • пельмені із м’ясом курки заморожені «Курячі»
  • пельмені із субпродуктами заморожені «Новинка»
  • пельмені із свининою, яловичиною і капустою заморожені «Дачні»
  • пельмені із свининою, яловичиною і грибами заморожені «Сюрприз»
  • пельмені із грибами заморожені «Грибні»
  • пельмені із горбушою (кетою) заморожені «Східні»
  • пельмені із горбушою (кетою) і грибами заморожені «Сахалінські»
  • пельмені із минтаєм і кальмарами заморожені «Лакомка»
  • пельмені із крилем, судаком і грибами заморожені «Гурман»
  • пельмені із лосося і морської капусти заморожені «Далекосхідні»
  • пельмені із осетриною і зеленню заморожені «Приморські»;

равіолі

  • равіолі із свининою і яловичиною заморожені
  • равіолі із свининою, яловичиною і сиром заморожені
  • равіолі із яловичиною і шпинатом заморожені
  • равіолі із м’ясом птиці, шинкою і сиром заморожені
  • равіолі з печінкою, сиром і грибами заморожені
  • равіолі з грибами заморожені
  • равіолі з сиром і шпинатом заморожені
  • равіолі з сиром і волоським горіхом заморожені
  • равіолі з лососем і кропом заморожені

вареники

  • вареники з картоплею і цибулею заморожені
  • вареники з картоплею, цибулею і шкварками заморожені
  • вареники з картоплею і грибами заморожені
  • вареники з картоплею і м’ясом заморожені
  • вареники з картоплею і субпродуктами заморожені
  • вареники з субпродуктами заморожені
  • вареники з капустою заморожені
  • вареники з капустою і грибами заморожені
  • вареники з м’ясом заморожені
  • вареники з м’ясом птиці заморожені
  • вареники з м’ясом птиці і грибами заморожені
  • вареники з яйцем і зеленою цибулею заморожені
  • вареники з сиром і зеленою цибулею заморожені
  • вареники з сиром і кропом заморожені
  • вареники з сиром та родзинками заморожені
  • вареники з курагою заморожені
  • вареники з сиром та чорносливом заморожені
  • вареники з чорносливом заморожені
  • вареники з маком
  • вареники з маком та родзинками
  • вареники з фруктовою начинкою заморожені
  • вареники з ягідною начинкою заморожені
  • вареники з фруктово-ягідною начинкою заморожені

чебуреки

  • чебуреки із свининою заморожені «Селянські»
  • чебуреки із яловичиною і свининою заморожені «Особливі»
  • чебуреки із яловичиною заморожені «Мещерські»
  • чебуреки зі свининою і картоплею заморожені «Тувинські»
  • чебуреки із лососем і зеленню заморожені «Любительські»
  • чебуреки з минтаєм і хеком заморожені «Аральські»
  • чебуреки з горбушою (кетою) і грибами заморожені «Микитські»
  • чебуреки із морепродуктами і грибами заморожені «Ізюминка»

манти

  • манти із свининою і яловичиною заморожені «Алафі»
  • манти із свининою, яловичиною та гарбузом заморожені «Кадугі»
  • манти з яловичиною, шпиком і грибами заморожені «Душанбинські»
  • манти із рисом, яйцем та зеленню заморожені «Фатир»
  • манти з горбушою, минтаєм і цибулею заморожені «Дніпровські»
  • манти з минтаєм, судаком і грибами заморожені «Оригінальні»

хінкалі

  • хінкалі із свининою і яловичиною заморожені «Тбіліські»
  • хінкалі з субпродуктами і цибулею заморожені «Тбіліські нові»
  • хінкалі з яловичиною, шпиком і грибами заморожені «Кавказькі»
  • хінкалі з грибами і цибулею заморожені «Горні»
  • хінкалі з судаком і зеленню заморожені «Імеретинські»
  • хінкалі з минтаєм і сиром заморожені «Пікантні»
  • хінкалі з морепродуктами і грибами заморожені «Кутаїські»

самса

  • самса із свининою, яловичиною і цибулею заморожені «Казахські»
  • самса із субпродуктами і грибами заморожена «Астанайська»

палочки

  • палочки зі свининою, яловичиною і рисом заморожені «Московські»
  • палочки зі свининою і картоплею заморожені «Гольмовські».

В залежності від ступеня готовності продукція кулінарна в тістовій оболонці може бути виготовлена:

  • продукція кулінарна в тістовій оболонці у сирому вигляді (без термічної обробки)
  • продукція кулінарна в тістовій оболонці у готовому до вживання  вигляді (після термічної обробки)

В залежності від термічного стану продукція кулінарна в тістовій оболонці може бути виготовлена:

  • продукція кулінарна в тістовій оболонці свіжовиготовлена
  • продукція кулінарна в тістовій оболонці охолоджена
  • продукція кулінарна в тістовій оболонці заморожена.

Назва продукції кулінарної може визначатись видом використаної сировини або мати загальноприйнятна для продукції назва, з додаванням або без додавання власної назви.

Склад начинки (фаршу) та назва доповненої продукції кулінарної вказують у рецептурах, технологічних картах або іншій технічній документації з уточненням при маркуванні.


ТУ У 15.1-01753776-131-2003
“Продукція кулінарна м’ясна, м’ясорослинна і із субпродуктів». Технічні умови.

До складу документації увійшли вироби кулінарні м’ясні із різних видів м’яса (свинини, яловичини, телятини, баранини, м’яса птиці) з додаванням або без додавання білку соєвого ізольованого або концентрованого.

В залежності від розподілки вироби можуть вироблятися з натурального і рубленого м’яса з начинками і без начинок та з рубленого м’яса в оболонці.
Вироби можуть виготовлятися покритими панірувальною сумішшю або пряно-смаковими спеціями (декоративними) і травами, або пряно-смаковими спеціями (декоративними) і травами, або пряно-смаковими льєзонами, або сухарями панірувальними, або соусами або без цього покриття.

В залежності від термічної обробки вироби можуть вироблятися без термічної обробки (в сирому вигляді) або після термічної обробки (в готовому до споживання вигляді), в залежності від термічного стану – в охолодженому або замороженому стані, свіжовиготовлені.

Назва, форма, розміри і вага кулінарних виробів нормативною документацією не регламентуються, а можуть визначатися підприємством-виробником, виходячи з споживацького попиту та технологічного і організаційного виробництва.


ТУ У 15.2-01753776-154:2005
Продукція із риби і морепродуктів. Технічні умови.

Ці технічні умови поширюються на продукцію із риби і морепродуктів (далі за текстом – продукцію), що виробляється із заморожених чи охолоджених морепродуктів та риби всіх родів і видів озерного, річкового, морського й океанічного промислів, придатних для переробки на продукти харчування або з риби, що штучно вирощується і виловлюється у ставкових та/чи інших внутрішніх водоймах і/чи рибоводних господарствах.

Дозволено назву продукції додатково доповнювати комерційною (фірмовою) назвою, яка може бути зазначена літерами латинської абетки, та/або знаком для товарів та послуг, які прийняті для неї на підприємстві-виробнику у встановленому порядку згідно з вимогами чинного законодавства.

До складу документації увійшли:

  • напівфабрикати із риби озерної, річкової, морської, океанічної, вирощеної у ставках (штучних) водоймах і рибоводних господарствах в охолодженому і замороженому стані;
  • напівфабрикати із морепродуктів в охолодженому і замороженому стані;
  • вироби кулінарні із риби озерної, річкової, морської, океанічної, вирощеної у ставках (штучних) водоймищах і рибоводних господарствах відварені, запечені, смажені у свіжовиготовленому, охолодженому і замороженому стані;
  • вироби кулінарні із морепродуктів відварені, запечені, смажені у свіжовиготовленому, охолодженому і замороженому стані;
  • вироби холодного копчення із риби озерної, річкової, морської, океанічної, вирощеної у ставках (штучних) водоймах і рибоводних господарствах в охолодженому і замороженому стані;
  • вироби гарячого копчення та/чи запечені на соломі із риби озерної, річкової, морської, океанічної, вирощеної у ставках (штучних) водоймах і рибоводних господарствах в охолодженому і замороженому стані.

ТУ У 15.8-01753776.076-2003
Вироби хлібобулочні національні.  Технічні умови.

Вироби національні виробляють за традиціями і рецептами України та інших країн спільноти незалежних держав, європейських, середземноморських та інших країн.

В залежності від видів та способу виробництва вироби національні поділяються на: вироби хлібобулочні (хліб, лаваші (вірменський тонкий, персицький тонкий, Піта, кавказький, грузинський); вироби булочні; вироби хлібобулочні здобні; вироби хлібобулочні сухарні (сухарі, сухарики) (із хліба, булочних виробів, із виробів хлібобулочних здобних, сухарних плит, випечених із тіста вищезазначених виробів хлібобулочних).

В залежності від термічного стану вироби хлібобулочні виробляють; свіжовиготовленими, замороженими у готовому для вживання стані, свіжовиготовленими із виробів високого ступеня готовності заморожених, замороженими високого ступеня готовності, замороженими у сорому вигляді.

В залежності від способу виробництва вироби хлібобулочні виробляють: випеченими, смаженими (фрі), висушеними.


ТУ У 15.8-01753776-144-2003
Печиво листкове. Технічні умови.

В залежності від рецептури печиво листкове може вироблятися:

  • без начинки – з оздобленням чи без оздоблення поверхні,  з оздобленням чи без оздоблення поверхні з додаванням чи без додавання смако-ароматстворюючих добавок та сумішей – 20 найменувань;
  • з різноманітними начинками.

ТУ У 15.8-01753776-143-2003
“Булочні вироби та напівфабрикати із дріжджового листкованого тіста (круасани). Технічні умови.

- без начинок – кроусани “Ароматні” з додаванням чи без додавання смако-ароматстворюючих добавок та сумішів, сушеної цибулі з прянощами, з оздобленням чи без оздоблення поверхні глазур¢ю, маком, цукром, кмином, кунжутом, зернами льону, насінням соняшнику, сумішшю “Посип”, художньо оздоблені;
- з начинками – круасани, булочки, конвертики, язички, трубочки, крученики, плетінки, вензеля, устриці, струделя, розетки, валовани, даніш, шасони, буркіфлі, слойки, напівмісяці, конуси, твіст, фаготто, трикутники, сфальятини, рустики, піцетти, які начинені шоколадною, шоколадно-молочною, шоколадно-горіховою глазур¢ю, різноманітними кремами, повидлом, джемами, курагою, родзинками, горіхами, маком, сиром, кокосовою стружкою, фруктовими конфітюрами, фруктовими наповнювачами, м¢ясом, грибами, твердим сиром, овочами, субпродуктами.


ТУ У 15.8-01753776-064-2003
“Консерви. Соуси томатні з овочевими та фруктовими наповнювачами”.  Технічні умови.

До складу документації увійшло 6 найменувань соусів.


ТУ У 15.8-01753776-075-2003
“Наповнювачі плодово-ягідні”.  Технічні умови.

До складу ТУ увійшли наповнювачі без додавання барвників, гомогенизовані або у вигляді ягід чи подрібнених плодів або ягід в крохмально-цукровому сиропі; наповнювачі з додаванням синтетичних барвників та ароматичних добавок, гомогенизованих або  у вигляді ягід або подрібнених плодів чи ягід в крохмально-цукровому сиропі; наповнювачі з додаванням натуральних барвників, ароматичних добавок, гомогенизованих або  у вигляді ягід або подрібнених плодів чи ягід в крохмально-цукровому сиропі.


ТУ У 15.8-01753776-149-2004

Вироби кондитерські, борошняні.  Технічні умови.

Ці технічні умови поширюються на торти, тістечка, заготовки для тортів і тістечок, рулети, десерти кондитерські, пироги, печиво, кекси, мафіни (торти, тістечка, заготовки, що реалізують як готові вироби, рулети, десерти кондитерські, пироги, печиво, кекси, мафіни, далі за текстом - продукція), які призначені для реалізації на підприємствах торговельної мережі та в закладах ресторанного господарства.

Дозволено назву продукції додатково доповнювати власною, та/або комерційною (фірмовою), та/або змінювати на фірмову назву, яка може бути зазначена літерами латинської абетки, та/або знаком для товарів та послуг, які прийняті для неї на підприємстві-виробнику у встановленому порядку згідно з вимогами чинного законодавства.


ТУ У 15.8-01753776-150-2004
Вироби борошняні кулінарні.  Технічні умови.

Ці технічні умови поширюються на вироби борошняні кулінарні (пироги, пироги «Святкові», пиріжки, пиріжки «Домашні» - дріжджові, вироби листкові – дріжджові і бездріжджові з начинками, піци, кулеб’яки, бендерчики (бендерики), кільця-сюрприз, торбинки, вироби в клярі, щаурму, корзиночки (тарталетки) (листкові і пісочні) з начинками, валовани листкові з начинками, млинці з начинками, сосиску в тісті, котлету в тісті, вироби борошняні  із різаного тіста (локшину домашню), вертунці, сирники, біляші, чіабати, тісто, хачапурі, чебуреки, вареники ліниві, вироби в клярі, самса, ватрушки та інше.

Вироби кулінарні реалізують в готовому до вживання стані – свіжовиготовленими, охолодженими, замороженими і в сирому замороженому стані.


ТУ У 15.1-01753776-152-2005
“Фарші м’ясні та м’ясорослинні”. Технічні умови.

До складу документації увійшли: 7 найменувань фаршів м’ясних, 8 найменувань фаршів м’ясорослинних. В залежності від термічного стану фарші можуть вироблятися охолодженими та замороженими.


ТУ У 15.8-01753776-147-2004
“Вироби сухарні сухарики”. Технічні умови.

До складу документації увійшли: сухарики житні, пшеничні та житньо-пшеничні з добавками, та  ароматизаторами або без них.


ТУ У 15.3-01753776-155:2004

Горіхи, насіння, ядра горіхів і насіння та їх суміші смажені і сушені, овочі, фрукти, ягоди та їх суміші в’ялені і сушені фасовані.  Технічні умови.

В залежності від технології обробляння нефасованих горіхів (бобів горіхів) і ядер горіхів (ядер бобів, горіхів), фасовані горіхи (боби горіхів) і ядер горіхів (ядра бобів горіхів) виробляють:

горіхи (боби горіхів)

  • сушені
  • смажені без олії
  • смажені на олії чи жирі
  • покриті сіллю
  • покриті цукром

ядра горіхів (ядра бобів горіхів)

  • сушені
  • смажені без олії
  • смажені на олії чи жирі
  • покриті сіллю
  • покриті цукром
  • покриті насінням кунжуту
  • покриті смако-ароматичними добавками або їх сумішами
  • покриті спеціями або їх сумішами
  • покриті прянощами або їх сумішами.

В залежності від технології обробляння нефасованого насіння і ядра насіння, фасоване насіння і ядро насіння виробляється:

насіння:

  • сушене
  • смажене
  • покрите сіллю

ядро насіння:

  • сушене
  • смажене
  • покрите сіллю
  • покрите цукром
  • покриті смако-ароматичними добавками або їх сумішами
  • покриті спеціями або їх сумішами
  • покриті прянощами або їх сумішами.

ТУ У 15.2-01753776-157:2006
“Пресерви із риби і морепродуктів”. Технічні умови.

До складу документації увійшли:

  • пресерви із розібраної риби: риби холодного копчення в олії - 2 найменування;  риба в олії – 7 найменувань; риба в заливці – 24 найменування, риба в різноманітних соусах – 29 найменувань, риба в желе, риба спеціального посолу, риба маринована, риба пряного посолу;
  • пресерви із нерозібраної риби: з усіх видів риби – риби пряного, спеціального посолу, риба маринована, риба в натуральному тузлуці, з кільки, тюльки, хамси;
  • пресерви із морепродуктів: морепродукти в олії – 8 найменувань, морепродукти в заливці – 13 найменувань, морепродукти в різноманітних соусах та желе.

ТУ У 15.1-01776895-002:2006
“Продукція кулінарна із м’яса та субпродуктів свійської птиці».  Технічні умови.

До складу документації увійшли:

  • напівфабрикати без термічної обробки в охолодженому та замороженому стані: напівфабрикати натуральні, з обробкою поверхні сумішами спецій, декоративними обсипками, травами, пряно-смаковими соусами, шприцьовані розсолом або витримані у маринаді з наступною обробкою поверхні сумішами спецій, декоративними обсипками, травами, пряно-смаковими соусами, напівфабрикати із субпродуктів, напівфабрикати кулінарні, напівфабрикати м’ясні із непосіченого або посіченого м’яса і м’ясорослинні із посіченого м’яса з обробкою поверхні панірувальною сумішшю, сумішами спецій, декоративними обсипками, травами, пряно-смаковими соусами або без них, фарші кулінарні м’ясні, кулінарні м’ясорослинні;
  • вироби кулінарні після термічної обробки («гриль») в свіжо виготовленому, охолодженому і замороженому стані: кулінарні, з обробкою поверхні сумішами спецій, декоративними обсипками, травами, пряно-смаковими соусами, шприцьованими розсолом або витримані у маринаді з наступною обробкою поверхні сумішами спецій, декоративними обсипками, травами, пряно-смаковими соусами, із субпродуктів, із субпродуктів з обробкою поверхні сумішами спецій, декоративними обсипками, травами, пряно-смаковими соусами, вироби кулінарні м’ясні із непосіченого або посіченого м’яса і м’ясорослинні із посіченого м’яса з обробкою поверхні панірувальною сумішшю, сумішами спецій або декоративними обсипками, або травами, або пряно-смаковими льє зонами, або льє зонами з додаванням твердого сиру, томатів, або соусами, або кляром, або майонезом або без них;
  • вироби кулінарні м’ясні із непосіченого або посіченого м’яса і м’ясорослинні із посіченого м’яса запечені або смажені і вироби із субпродуктів термічно оброблені в свіжо виготовленому охолодженому і замороженому стані: вироби кулінарні м’ясні із непосіченого або посіченого м’яса і м’яорослинні із посіченого м’яса з обробкою поверхні панірувальною сумішшю, сумішами спецій або декоративними обсипками і травами, або пряно-смаковими льє зонами, або льє зонами з додаванням твердого сиру, томатів, або соусами, або кляром, або без них, вироби із подрібнених субпродуктів.

ТУ У 15.2 - 01776895 - 003:2009
Продукція кулінарна східної  кухні. Технічні умови.

Ці технічні умови поширюються на продукцію кулінарну східної кухні (японської, корейської, китайської та ін.), що адаптована до європейського смаку.

В залежності від складу сировини, технології приготування, зовнішнього вигляду і консистенції продукцію виробляють в асортименті: супи (на бульйонах, на відварах, супи-креми/супи-пюре, супи прозорі, супи заправочні); страви холодні (салати, салати овочеві, фруктові, овоче-фруктові, салати на основі водоростей, салати на основі риби і/або продукції із риби і/або морепродуктів), закуски (закуски на основі риби і/або продукції із риби, закуски на основі морепродуктів, закуски на основі ікри риб соленої, закуски на основі м’ясопродуктів); страви гарячі (страви із риби заправлені/не заправлені соусами, гострими пастами або іншими заправками, страви із морепродуктів заправлені/не заправлені соусами, гострими пастами або іншими заправками, страви із риби і морепродуктів заправлені/не заправлені соусами, гострими пастами або іншими заправками, страви із риби і/або морепродуктів з додаванням інших компонентів заправлені/не заправлені соусами, гострими пастами або іншими заправками, страви із м’яса і субпродуктів заправлені/не заправлені соусами, гострими пастами або іншими заправками, страви із м’яса і/або риби і/або морепродуктів заправлені/не заправлені соусами, гострими пастами або іншими заправками, страви із м’яса і/або риби і/або морепродуктів з додаванням інших компонентів заправлені/не заправлені соусами, гострими пастами або іншими заправками); гарніри (гарніри прості, гарніри складні); страви Тепаньякі а ля карт (на тепані) (прості, складні); суші  (нігірі, хакао (кейк), темакі, чіраши, інарі, в огірку, сазамакі, гострі, спайсі); гункани (фелікси); ролли (класичні, каліфорнійські, маки, хенд-ролли); сашимі (сасімі).

В якості добавок використовують різноманітні компоненти і заправки або їх композиції.

Реалізація продукції може здійснюватися як в залах закладів ресторанного господарства  і торгівлі так і за замовлянням (поза межі залів підприємств ресторанного господарства  і торгівлі). При реалізації за замовлянням продукцію пакують:

  • в пакувальну одиницю;
  • в пакувальну одиницю під вакуумом;
  • в пакувальну одиницю у середовище нейтральних газів чи газових сумішей (в умовах модифікованої газової атмосфери) для пакування продуктів харчування.

ТУ У 15.8-01776895-004:2009
Продукція кулінарна. Страви обідні перші, другі та гарніри.

Ці технічні умови поширюються на продукцію кулінарну – холодні і гарячі страви обідні перші та другі  (страви обідні перші на бульйонах, овочевих, грибних, фруктових відварах, на соку, квасі, молоці і молокопродуктах; відварені, смажені, запечені, тушковані і оброблені іншим оброблянням страви обідні другі з м’яса, риби, морепродуктів, різноманітні гарніри з овочів, крупи, бобових і макаронних виробів т.і.).

Передбачене комплектування готових страв і формування меню за замовленням, додаткова комплектація страв заправками (соусами, гірчицею, хроном, майонезами, приправами тощо).

Продукція може бути реалізована як окремий харчовий продукт (сукупність харчових продуктів), використана як складова частина при виробництві страв або входити в склад страв.


ТУ У 10.3-01776895-007:2013
Соки фреш, смузі, напої фруктові, овочеві, з горіхів, баштанних та зернових культур, їстівних частин інших рослин, їх суміші. Технічні умови

Ці технічні умови поширюються на соки фреш, смузі, напої фруктові, овочеві, з горіхів, баштанних та зернових культур, їстівних частин інших рослин, їх суміші (купажовані соки, смузі, напої, мікси), що отримані з одного або декількох видів доброякісних стиглих, свіжих (або збережених в умовах відповідно до вимог ринку, або підготовлених відповідним чином) фруктів, овочів, горіхів, баштанних та зернових культур, з їстівних частин інших рослин (далі - продукції).

Продукція призначена:

  • для реалізації за місцем її виготовлення;
  • для реалізації в роздрібній і оптовій торговельних мережах;
  • для реалізації в закладах мобільного харчування та підприємствах ресторанного господарства, в транспортному кейтерінгу – на борту літака, на залізниці, в автобусах, для харчування туристичних груп, за замовленням споживача, для корпоративного харчування (поза межі закладів торгівлі і ресторанного господарства).

ТУ У  11.0-01753776-008:2014
Вода питна. Технічні умови
поширюються на воду питну газовану і негазовану отриману з водопровідної питної води або води підземних джерел чи артезіанських свердловин шляхом її очищення (оброблення) та з метою доведення показників безпечності та якості до заданих нормативів, з послідуючим  насиченням діоксидом вуглецю для газованих вод.

Для  знезараження  вода питна обробляється озоном або ультрафіолетом.


Вода питна призначена для забезпечення фізіологічних, санітарно-гігієнічних, побутових та господарських потреб населення, а також для виробництва продукції, що потребує використання питної води.

Вода питна випускається з виробництва фасованою  та  нефасованою.

Вода питна фасована в одноразовій тарі реалізується в закладах торгівлі і ресторанного господарства та  за прямим замовленням споживачів.

Вода питна фасована  в оборотній тарі (для кулерів) реалізується через систему доставки за замовленням кінцевому споживачу.

Вода питна нефасована  реалізується безпосередньо з автоцистерн (або інших ємностей), дозволених для цих цілей центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, або реалізується на місці виробництва чи в спеціалізованих  пунктах розливу  води в особисту тару споживача.


Звертаємо Вашу увагу на те, що перелік нормативної документації постійно поповнюється!

Запрошуємо до співпраці

Познайомитись з переліком нормативної документації, цінами, одержати консультації Ви можете за адресою:

03022 м.Київ, вул.Ломоносова, 18
Приміщення Київського кооперативного інституту Бізнесу і Права, І поверх, праве крило, кімната 106.


создание web сайта